השימוש בחומרי ניקוי "פרג'ינג" בתעשיית הפלסטיק הישראלית מתרחב כל העת ונובע מהבנה ניהולית לפוטנציאל החיסכון וההתייעלות שלהם. יצרנים מבקשים להשיג באמצעות ה"פרג'ינג" שליטה ובקרה בתהליכי הייצור ולחסוך כסף רב. חיסכון מתבקש של "70% חיסכון בבעיות הקשות" הוא שכיח ומהווה לא פעם "תנאי קבלה" לאימוץ הפתרון. די בצדק . מניתוח סל המוצרים של חברות הפרג'ינג המובילות בעולם (דיינה פרג', אסה קלין, אולטרא פרג' ואחרות), ניתן ללמוד את הדברים הבאים:
מיקוד בפתרונות בבסיס פעולה מכאני, למגוון טכנולוגיות הייצור והחומרים. טווח פעולה רחב יותר של כל מוצר מבחינת טמפרטורות עיבוד, ח"ג בשימוש וטכנולוגיות הייצור. יכולת ניקוי ואברסיביות חזקים יותר. יש לשים לב שהחברות המובילות מדגישות בצדק שחומר ניקוי באשר הוא ישיג את מבוקשו בזכות התאמתו לשימוש הספציפי (סוג הלכלוך, זרימת החומרים היחסית, התאמה לטכנולוגיית הייצור, התאמה תחום טמפרטורות העיבוד וכמובן שיטת ניקוי מותאמת ונכונה) ופחות בגלל רמת האברסיביות/חוזק של המוצר ובוודאי מחירו.
חדשות וחידושים בתעשיית הניקוי פרג'ינג
כלי להגדרת הבעיה והפתרון, הכולל את הדברים הבאים : ח"ג וצבעים שבעבודה כולל זרימת ההיתך הספציפית, טכנולוגית הייצור, אפיון הציוד והנקודות הבעייתיות שבו (עקרוניות וייחודיות) ופירוט מילולי וכמותי של בעיית הניקוי. תפוקת ה TEG הינה : בחירת חומר הניקוי המתאים ומתן דגשים לשיטת הניקוי הקיימת.
ראה נספח ב' – TEG הכולל בעיה לדוגמא.
אזור ההזנה (למניעת קפיאה/גשרים), שולי דיזה שטוחה (להגברת זרימה וניקוי בקצוות), דיזה רגילה (שאותה מוצע בד"כ לפרק ולנקות ידנית), spiral mandrill וראשים לסוגיהם, ו"בכל מקום שחסר לו בורג SCREW"…
אלי עמיר